23 Nisan 2013

Peynirli ve Keten Tohumlu Kek

Gönderen Saglikli Yemek

Peynirli ve Keten Tohumlu Kek

Peynirli ve Keten Tohumlu Kek Tarifi


Malzemeler:


  • 3 adet köy yumurtası
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı ufalanmış az yağlı beyaz peynir
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım demet dereotu
  • Üzerini süslemek içim keten tohumu
  • Aldığı kadar tam buğday unu

Hazırlanışı:


          Kek kalıbınızı zeytinyağı ile yağlayıp unlayın. 3 yumurtayı güzelce çırpın. Daha sonra içine süt ve zeytinyağınızı ilave edin. Fırınınızı 180 derecede ısıtın. Tam buğday ununu kabartma tozunuzla beraber eleyerek ilave edin. Eleme esnasında çıkan kepeği de tekrar hamurunuza ilave edin. Karıştırın. En son olarak beyaz peynir ve dereotunuzu ilave ederek fazla karıştırmadan , yağlanmış unlanmış kalıbınıza dökün. Üstüne keten tohumu dökerek süsleyin, isterseniz hamurun içine de ilave edebilirsiniz keten tohumunu. Isınmış fırınınıza koyarak, 35 -40 dk kadar pişirin. Tam buğday unu , beyaz un kadar kabarmaz, hele peynirli ise, bunu baştan bilirseniz sürpriz olmaz. Afiyet olsun:)

1 yorum:

  1. Hımm cok leziz gorunuyor.. En kısa zamanda denenecekler listeme aldım.. Elinize sağlık... ;)

    YanıtlaSil