22 Nisan 2013

Portakallı ve Havuçlu Kereviz

Gönderen Saglikli Yemek

 Portakallı ve Havuçlu Kereviz


Portakallı ve Havuçlu Kereviz Tarifi



Malzemeler:



1 kg kereviz
2 adet orta boy havuç
2 adet portakal
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tutam kaya tuzu.

Hazırlanışı:



     Zeytinyağını tencereye koyup, halka halka doğradığımız havuçları içine koyalım ve soteleyelim. Daha sonra orta boy doğradığımız kerevizleri ilave edelim. İsterseniz yeşil yaprak ve dallarından da az bir miktar ilave edin. Bunları da soteledikten sonra , sıktığımız 2 adet portakalın suyunu ve tuzumuzu ilave ederek tencerenin ağzını kapatalım. Kısık ateşte 15-20 dk kadar, aslında havuç ve kerevizler yumuşayana kadar pişirelim. Kerevizlerin yumuşaklığı zevkinize kalmış, yumuşacık veya hafif sert tercih edebilirsiniz. Zeytinyağlı yemeğimize, portakal suyu kattığımız için hafif tatlı olacak. Afiyet olsun. :)


1 yorum:

  1. Kereviz sevmem ama sunum o kadar güzel ki mutlaka deneyeceğim. Emeğinize sağlık

    YanıtlaSil