27 Nisan 2013

Temel Ekmek

Gönderen Saglikli Yemek


Temel Ekmek Tarifi



Malzemeler:


5 su bardağı tam tahıl unu
1 tutam kaya tuzu
1 fincan zeytinyağı
2 yemek kaşığı üzüm pekmezi
Yaklaşık 3 su bardağı ılık su
2 tatlı kaşığı kuru maya

Hazırlanışı:

Un ve maya dışında tüm malzemeyi karıştırın. En son un ve mayayı da koyup karıştırın. İyice yoğurun. Hamurunuz orta yumuşaklıkta olmalı . Suyunu ve ununu buna göre kontrol edin. Daha sonra ılık bir ortamda üzerine nemli bir bez örterek bir saat kadar dinlendirin. Kabardığını gördükten sonra hamuru bir kez daha yoğurun ve yağlanmış ekmek kalıbına boşaltın. 15 dk kadar daha dinlendirdikten sonra 220 derecede ısıtılmış fırına koyun. 35-40 dk kadar pişirin.( Temel ekmeği ve diğer ekmekleri nohut mayası ve ekşi hamur mayası ile yapmada uzmanlaştığım zaman sizlerle paylaşacağım. Böylece daha doğal bir ekmek yapmış olacağız. ) Afiyet olsun:)

0 yorum: