5 Mayıs 2013

Ege Usulü Mercimek Çorbası

Gönderen Saglikli Yemek


Malzemeler:
2 çay bardağı kırmızı mercimek
5-6 su bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı veya 2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
1 küçük soğan
1 tepeleme yemek kaşığı tam buğday unu
bir miktar kaya tuzu, kimyon ve karabiber
Tarifi:
Zeytinyağını çorba tenceresine koyup, ufak doğradığınız soğanları da içine katıp soteleyin.Üzerine unu ekleyin.unu da soteledikten sonra sıcak suyu ve mercimekleri ilave edin.Kaynamaya yakın, üzerinde oluşan kefini kaşıkla alın, çünkü kefi hemen taşmasına sebep olur.Taşmaması için kapağını aralayın, çok çabuk taşabilir. Kaynadıktan sonra 5 dk daha ateşte tutun.Tuzu ve baharatlarını ilave edip, blender yardımıyla mercimekleri ezin.Tekrar ocağa koymadan önce 1 bardak sütü de ilave edin. 15 dk kadar daha kaynatırken taşmamasına dikkat edin.15 dk sonra altını kapatın ve servis yapmadan önce kuru nane ile servis yapın.Afiyet olsun:)

0 yorum: