1 Haziran 2013

Ballı Güllü Yoğurt Tatlısı

Gönderen Saglikli Yemek



Ballı Güllü Yoğurt Tatlısı Tarifi
Malzemeler(2 kişilik)
2 çay bardağı taze ev yoğurdu
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
3 tatlı kaşığı bal
1 tatlı kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı gülsuyu
üstünü süslemek için dövülmüş antep fıstığı
Yapılışı:
Taze yoğurdu 2-3 saat temiz bir tülbentle süzün ki tatlı yaptığınızda sulanmasın.Daha sonra yoğurdu cam kaseye alıp içine önce gülsuyu ve balı ilave edin.iyice karıştırın.Daha sonra tarçını ve en son dövülmüş cevizi ilave ederek karıştırın.1 saat kadar buzdolabında soğutarak dinlendirin.Kuplara paylaştırarak üstünü fıstıkla süsleyin.
 Tarçın kan şekerini dengeler, yoğurt sağlıklı bir protein ve kalsiyum kaynağıdır. Ceviz ise antioksidan özelliği var. tüm şifalı içeriğiyle ağzını tatlandıracak hafif  bir tatlı...Afiyet olsun :)
 
 



0 yorum: