14 Mayıs 2013

Annemin İncirli Kurabiyesi

Gönderen Saglikli Yemek




Malzemeler:
1 doğal yumurta
1 su bardağı üzüm pekmezi
2 çay kaşığı karbonat veya 1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
2 yemek kaşığı kadar tereyağı
1 su bardağı tam buğday unu
10 adet kuru incir
1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
Aldığı kadar mısır veya buğday nişastası
Tarifi:
10 dk önce kuru incirleri ılık suya koyalım, şişmeye başlasınlar. Ceviz ve incir hariç diğer malzemeleri karıştıralım, tam buğday unu ve aldığı kadar nişastayla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. En son olarak dövülmüş cevizleri ve ıslanmış incirleri fındık büyüklüğünde doğrayıp ilave edelim. Nişastalı her ürün gibi dikkat etmemiz gereken nokta, kurabiyeleri ısıtılmış fırına koymak. Bu yüzden fırını 180 derece ısıtalım. Ceviz büyüklüğünde parçaları elimizle şekillendirerek "yağlanmamış " tepsiye dizelim. Kızmış fırında yaklaşık 25-30 dk pişirelim. Fırından çıkarınca üzerini tarçın ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun:)

1 yorum: