15 Mayıs 2013

Ege Mutfağından :Keşkek

Gönderen Saglikli Yemek

Keşkek Tarifi




Malzemeler:
3 su bardağı yarma buğday
600gr kuzu eti
2 yemek kaşığı tereyağı
Toz kırmızıbiber
Kaya tuzu
Karabiber
Tarifi:
Buğdayı 1 gece önceden derin bir kaseye alarak yıkayıp, üstünü kapatacak kadar suyla ıslatın.Islanmış buğdaylarınızı sabah düdüklü tencerede 5 bardak kadar suyla 30 dk pişirin.Kuzu etini de ayrı bir tencerede3 bardak kadarsuyla 40 dk kadar  pişirin.Buğdaylarınızın ve etinizin piştiğinden emin olduktan sonra dövülmesine yardımcı olmak için hamur yoğurma makinesinin veya robotun karıştırıcı aparatıyla özleştirin.Kesici aparat kullanmayın.10 dk kadar karıştırdıktan sonra pişireceğiniz çelik tencereye alın, bir yandan kaynarken ocakta 15 dk kadar tahta kaşıkla eze eze pişirin,buğdayla et iyice birbiriyle özleşsin.Tuzu da ilave edip karıştırdıktan sonra kapatın.Tereyağını tavada yakmadan kızdırıp toz kırmızıbiber ilave edin.Tabağa aldığınız keşkeğinizin üzerine sosunuzu ve karabiber serpip servis yapın.Afiyet olsun :)


2 yorum:

  1. Mükemmel yemek tariflerinizi takip ediyorum,çok faydalanıyorum.Sonsuz teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. hımmmm.... yiyin gari.. :)

    YanıtlaSil