15 Şubat 2020

Gönderen Saglikli Yemek

Brüksel Lahanalı Mantar Sote



Brüksel lahanalı mantar sote tarifi

Malzemeler:
1 paket mantar
1 paket brüksel lahanası
2 diş sarımsak 
1 orta boy soğan
Karabiber
Bir fiske tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tarifi:
Mantarları yıkayıp limonlu suda bekletip daha sonra irice doğrayın. Brüksel lahanalarını da yıkayıp dörde veya ikiye bölün. Soğanı soyup irice doğrayın. Zeytinyağını genişce bir tavaya koyup soğanları soteleyin. Daha sonra mantarı koyun. Mantarı da biraz çevirdikten sonra brüksel lahanalarını ve küçük doğradığınız sarımsakları koyun. Daha sonra karabiber ve tuzu ekleyin. Kapağını kapatıp 10 dk kadar daha soteleyin. Mantarlar pişince pişmiş olduğu anlaşılır, Brüksel lahanası çok çabuk pişiyor.
Parmaklarınızı yememeye dikkat edin :)  afiyet olsun... 

0 yorum: